perjantai 11. helmikuuta 2011

Täällä ollaan!

Hui miten paljon voi tapahtua muutamassa päivässä. Ollaan ehditty viettää hieman aikaa Riikassa, Wienissä ja ennen kaikkea Brnossa. Moravianin tippukiviluolat, lähiseudun panimo ja Brnon keskustassa sijaitseva St. Peterin ja Paulin katedraali on tullut tarkastettua, kuin myös muutama paikallinen ja vähemmän paikallinen olutmerkki.


Pidin lentoja koko reissun pelottavimpana asiana, varsinkin kun viime lennosta on yli kymmenen vuotta, enkä ole koskaan lentänyt ulkomaille, mutta ensimmäisen nousun jälkeen tunsin suorastaan rakastavani lentämisestä. Yllä hieman maisemia lennon ajalta ja fiilistelykuva Jyristä Wienissä, jossa on nyt juotu viiniä.



Saapumista seuraavana päivänä lähdimme tutustumaan Moravianin tippukiviluoliin, jotka ovat sen verran henkeäsalpaavia, että suorastaan unohtaa ahtaanpaikankammonsa paikoitellen hyvinkin ahtaissa luolien käytävissä samoillessaan.










Luolista siirryimme suoraan Černá Horan panimoon, joka myöskin oli näkemisen arvoinen paikka. Oluiden lisäksi tuli maisteltua hapankaalta ja jotain oluenvalmistuksen ainesosaa, joka minusta oli kuin oluen siemen.





Melkein koko ajan on ollut jonkinlaista ohjelmaa, joten tylsää ei ole ehtinyt tulla. Ainoastaan hieman väsyneinä ollaan raahauduttu muiden vaihtareiden perässä pitkin Brnota. Ja mainittakoon, että ei voi valittaa näistä maisemista, joissa värikkäät ja vanhan koristeelliset talot saavat aivan ihastuksen valtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti