perjantai 25. helmikuuta 2011

Suomalais-puolalaiset pidot

Eilinen päivä oli kuin tehtyä mölkkyä ja muita ulkoaktiviteetteja varten, valitettavasti meillä se kului neljän seinän sisällä koulussa. Ängettiin Jyrin kanssa muiden mukana tsekin kielen -kurssille ja lausuessamme äänteitä opettajan perässä koin flashbackeja ala-asteen aapistunneille. Furniture and Design -kurssi puolestaan antoi loistavat lähtökohdat harjoittaa englannintaitoja, en ole varmaan edes millään suomalaisella kurssilla jutellut opettajan kanssa yhtä paljon. Rentoa tunnelmaa ja mielenkiintoisia aiheita luvassa näillä tunneilla, vaikkakaan omaa mölkkyä emme pääse toiveistamme huolimatta nikkaroimaan.

Aurinkoinen bussireissu kouluun.

Kevät-Jyri.

Koulun jälkeen kiiruhdettiin kotiin, sillä seitsemän aikaan illalla oli luvassa suomalais-puolalaiset iltamat asuntolamme käytävällä. Suomalaisten vastuualueeseen kuului pitää huoli, etteivät suomalaisviinojen virrat ehdy, kun taas puolalaiset huolehtivat catering-puolesta. Maisteltiin illan aikana fisuja, Finlandia-vodkaa karpalon maulla ja ilman, Koskenkorvaa, perunalättyjä smetanalla ja kahdenlaista salaattia ranskalaisilla vivahteilla. Hyvää oli ja vatsa täyttyi kaikesta tästä, sekä myös muutamasta tsekkiläisesta oluesta. Juhlia jatkettiin pitkälle aamuun, mutta minä tylsänä päätin painua pehkuihin ennen muita. Hauskaa pidettiin, niin kuin kuvat kertoo.
Perunaplättyjä.

Käytävälle pystytetty ahdas ruoka- ja juomapöytä.

Ville puuhissaan.

Jyri suomenlipun varjossa, tai toisinpäin.

Viina oli turhan tujua, joten sitä laimennettiin mandariineilla tai satsumilla tai klementiineillä.

Suuri kaataja-Jyri.

Ville löysi itselleen paikallisen vaimokkeen jo heti saavuttuaan Tsekkiin.

Mahanpohjalle jäi vielä kuitenkin pieni kolo, joka paikattiin kurkulla. Tyhmien ilmeiden pariskunta.

Pojat panosti pukeutumalla opiskelijahaalareihin.

Sami ja Kmi menivät naimisiin ja erosivat saman illan aikana ja myöhemmin illalla otetuista kuvista selvisi, että Sami kosi myös toista tyttöä illan aikana. Aika velikulta tuo Sami.

Jyrin ja minun kirous: typerät poseerausilmeet.

Rilli-JP.

Illan viimeinen kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti