keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Koulua ja klubia

Täten voidaan todeta, että ensimmäiset oppitunnit on istuttu läpi. Maisemaekologian tunnit meni vierailevan professorin luentoa kuunnellen ja kun tuli luonnonsuojelun tuntien vuoro, havaittiin että tämä kurssi ei ole meitä varten. Turhan kiivastempoinen etenemistahti ja ennen kaikkea hurja tehtävien määrä suorastaan ajoi meidät Jyrin ja muutaman muun kanssa pois tunneilta tauon aikana. Ehkä se Tsekkiä aloittelijoille -kurssi on enemmän meitä varten. Landscape recreology -kurssi oli niin simppeli, kuin J-P oli kertonut; muutama helppo esitelmä sekä koe ja kurssi on läpi. Muutenkin sen sisältö tuntuu soveltuvan myös alemmille koulutusasteille, sen verran yksikertaisia esitetyt asiat olivat. Sehän passaa vallan hyvin.

Juho ja Vesa muutaman tunnin yöunien jälkeen. Vähäinen unenmäärä on havaittavissa.


Eilen lähdettiin seikkailemaan suuntana joku klubi jossain. Aiempi suunnitelma mennä yliopiston omiin pileisiin vaihtuikin illan aikana suunnitelmaksi löytää tsekkiläisten suosittelema klubi, josta myös heidät löytäisimme. Alkuun suunnitelma kuulosti erittäin hyvältä verrattuna täyteen ahdettuihin pileisiin, jotka tunnetusti vetävät väkeä. Siinä vaiheessa kun oltiin matkattu lähes tunti saapumatta välietappiin, alkoi ensimmäinen vaihtoehto jälleen houkuttaa. Saamamme tieto bussien aikatauluista ja reiteistä ei pitänytkään paikkaansa, joten harhailtiin neljästään pitkin Brnota, kunnes lopulta saavuttiin kaupungille (jonne olisi päässyt muilla keinoin alle vartissa). Lopulta kuitenkin päästiin määränpäähän saatuamme opastusta kädestä pitäen. Klubilla oli hauskaa, kunnes huomasin, että valaistukseen käytetty UV-valo muutti kaiken pölyn ja nukan vaatteissa valkoiseksi ja hilseen näköiseksi töhnäksi. Note to self: ensi kerralla päälle muuta kuin nukkaista mustaa vaatetta.

Toissapäivänä käväistiin paikallisessa ostoskeskuksessa, jossa on kolme kerrosta ja muistaakseni noin 130 putiikkia. Jyri jaksoin koluta minun kanssa läpi vajaa kymmenen kauppaa ja loput käveltiin ohi keskimmäisessä kerroksessa, joten tiedän kyllä mitä tehdä sadepäivinä. Ainiin, täällä myytävät hiusvärit on pakatttu sen takia pienempiin paketteihin kuin Suomessa, koska niistä puuttuu sekoituspurnukka.

Matkalla pileisiin, mutkan kautta.
Otettiin yhdessä välissä bussi väärään suuntaan ja tässä pohditaan, että mitä seuraavaksi.



Iltapusu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti