tiistai 1. maaliskuuta 2011

Adios Vienna!

Lauantaina hyppäsimme jälleen Wieniin vievään bussiin Jyrin kanssa. Treffattuamme Jyrin vanhemmat, lähdimme tepastelemaan kohti Hofburgin palatsia. Edellisen viikonlopun jäljiltä minulle jäi palava halu vierailla Sisi-museossa, jota emme ehtineet tuolloin katsastaa. Wienin loisteliaat rakennukset tarjoavat ainutkertaisen mahdollisuuden tutustua paikalliseen historiaan mielenkiintoisella tavalla, mutta varsinkin Sisin elämä on aina kiehtonut minua.

Ensin ihastelimme mahtipontisia keittiövälineitä ja kattauksia.


Sitten koitti ihanaisen Sisin osuus museokierroksesta.

Kuvaaminen oli kiellettyä, mutta aluksi en sitä tiedostanut ja sen jälkeen nappasin pari salakuvaa. Kyseisessä kuvassa lienee Frans Joosefin suhteellisen askeettinen makuuhuone.

Museokierroksen jälkeen lähdimme etsimään ruokailupaikkaa ja päädyimme lopulta kreikkalaiseen ravintolaan. Ruoka oli hyvää ja sitä oli tarjolla runsain määrin, vaikkakin sen suolaisuus hieman häiritsi. Täytettyämme mahamme, suuntasimme hotelliimme aikeenamme kirjautua sisään. Emme majoittuneet samaan hotelliin Jyrin vanhempien kanssa tilanpuutteen vuoksi, mutta sanottakoon, että onni taisi olla puolellamme tässä tapuksessa. Saimme nimittäin omasta mielestämme hienomman hotellihuoneen, josta oli huikeat näkymät Wienin yli.


Paikallinen eduskuntatalo. Ja Jyri.

Hotellimme edustalta löytyy tuollainen komea kirkko. Samat maisemat illalla ja aamulla.
Ainoa miinus tulee televisio-ohjelmien dubbauksesta, missattiin monta hyvää leffaa. Toisaalta sivistettiin itsejämme Helsingin Sanomien ja englanninkielisen uutiskanavan avulla.

Yömaisema ikkunasta.

Aamumaisema ikkunasta.

Sunnuntain Things to do -listalla oli vierailu paikallisessa eläintarhassa ja Schönbrunnin linnassa, joka myös metsästysmajana eräänä historian ajanajaksona tunnettiin. Aluksi tyydyimme ihastelemaan sitä ja maisemia ulkoapäin.

Schönbrunnin edustalla. Paikka suorastaa kuhisi turisteja.

Melko suureellinen metsästysmaja takaapäin.


Kivuttuamme linnan takapihalla sijaitsevan kukkulan päälle, avautui meille huikeat näkymät Wieniin.

Kukkulan päältä löytyi myös tämä gloriette, joka oli muutettu kahvilaksi.

Ihasteltuamme tarpeeksi maisemia, siirryimme näiden rakennuksien kyljessä sijaitsevaan eläintarhaan. Kyseinen eläintarha on maailman vanhin ja samalla hienoin, jossa olen koskaan vieraillut.

Sieltä löytyi tropiikin eläimiä trooppisesta rakennuksesta.

Samaisessa rakennuksessa oli myös huone, johon astuessaan sai lepakkohyökkäyksen. Vesa oli varoittanut meitä tästä ja voin hyvin kuvitella, että siinä huoneessa synnytetään monta lepakkokammoa. Tässä kuvassa Jyri ihastelee banaanipuuta.

Sympaattinen norsu toispuoleisella torahampaalla.

Väririkkaita flamingoja.

Aalloissa siis.

Tunnelissa, jossa kalat uiskentelivat myös pään päällä.

Poor Leno.

Pinguja.

Karvaiset kaverimme olivat huomionkipeitä.

Hippo Ry.

Tapiiri oli yksi lemppareistani, sekin oli varsin sympaattinen.

Koreat linnut.

Viimeisenä nähtiin sarvikuonoja. Samassa aitauksessa asuu myös poseerausasentoon jämähtänyt gaselli tai vastaavanlainen antilooppieläin.

Tämän jälkeen tutustuimme vielä linnan sisäosiin, mutta saamamme audiotallentimeet kertoivat osittain samaa tarinaa kuin Hofburgissa. Schönbrunnissakaan ei saanut kuvata, mutta en voinut vastustaa kiusausta. Linnan hienointa antia oli nähdä Mozartin ensiesiintymissali.

Yksi linnan monista, suhteellisen punaisista huoneista.

Illan tullen palasimme takaisin keskustaan päin, söimme kebabia ja muuta terveellistä ja istuimme iltaa vielä suloisessa ja viihtyisässä pikku kahvilassa. Kahvila osoittautui monien muiden paikkojen ohella äärimmäisen suvaitsevaiseksi, ainakin koirien ja tupkoinnin suhteen. Tämän jälkeen palasimme Brnohon Jyrin vanhemmat mukanamme ja jälleen yksi reissu Wieniin oli saatettu päätökseen. Wien on tämän vaihdon osalta jo nähty läpi, seuraavaksi suuntaamme jonnekin aivan muualle.

Kahvilassa, joka oli täynnä kaikkea pientä ja jännää (ja josta löytyi iso kattokruunu keskellä huonetta).


1 kommentti:

  1. no ei ollu jäätä jääkarhulla, voi parkaa. mutta jei hippo ry:lle! aika hurjaa mitä kaikkia eläimiä siellä oli nähtävissä, oon aivan innostunut!
    ja melko tasokkaat puitteet noin niinkö metsästysmajaksi, sanoisin.

    mie täällä paistelen laskiaispullia hiihtolomani riemuksi, terkkuja!

    VastaaPoista